Sylting og fermentering av grønsaker
Velkommen til innhaldsrik dag som vil gi deg den oversikta du treng for å komme i gang med foredling av grønsaker og urter. Lær deg å sursylte og fermentere grønsaker for kommersielt sal, og få fram produkt som smakar, har god holdbarheit, held på kvalitet i grønsakene og sluttprodukt.
Viktig innhald i kurset:
- Merking, flyt, HACCP skjema og kritiske punkt.
- Økologisk merking vert tatt opp.
- Vi kjem også innom pesto og div andre produkt de kan foredle frå marknadshagen.
- Syltetøy av grønsaker, grønt som ingrediens i syltetøy, ketchupar med meir.
- Vi går gjennom krav til lokaler og arbeidsflyt frå hage til ferdig produkt.
Fagdagen inneheld lunsj med smaking.
Kursansvarleg SJH: Gry Tokvam, gry.tokvam@vlfk.no send gjerne spørsmål om kurset til henne.
Program for dagen vert sendt ut ved påmelding.
Påmelding innan 18. okt - betaling ved påmelding: 1100,-
Fint om de kjem kvelden før, då vi må starte på morgonen for å få utbytte av dagen. Vi lagar til måltid i lag kvelden før for dei som kjem då.