Nytt nettverk på østlandet

I sommer ble det startet opp et felles nettverk i Buskerud, Akershus, Østfold og Oslo. Prosjektet er et tilbud til nye og etablerte småskala grøntprodusenter, der målet er å inspirere flere til å starte opp og bidra til å bygge et sterkere støtteapparat rundt miljøet.

Mennesker som sitter og står rundt et bord
Dyrkere fra den første samlingen på Kile markedshage. Foto: Kristine Aronsen.

På Østlandet er det innvilget støtte til det første året av et tilsammen tre-årig prosjekt, der vi skal videreføre arbeidet som ble gjort gjennom oppstartsprogrammet for markedshager i 2022-23.


Sterkt og støttende nettverk

I 2022-2023 ble det gjennomført et oppstartsprogram for markedshager i Oslo og Viken med til sammen 15 deltakere. Vi har nå fått støtte til å følge opp arbeidet videre, med en kombinasjon av nettverkssamlinger og personlig oppfølging. Det blir 4 samlinger i året spredt over fylkene Oslo, Akershus, Buskerud og Østfold på utvalgte steder. Målet er å styrke de som driver, inspirere flere til å sette i gang og sørge for at det har et godt støtteapparat i ryggen.


Flere kan bli med!

Hvis du er bosatt i Oslo, Akershus, Buskerud eller Østfold og driver eller ønsker å starte markedshage hører vi gjerne fra deg. Vi blir også glad for tips til nye steder vi kan ha samlinger og til aktuelle innledere.

Prosjektet ledes av Kristine Aronsen i samarbeid med Statsforvalteren, finansiert av fylkeskommunen i Østfold, Buskerud og  Akershus.


Følg prosjektet

Info om samlingene postes her under nyheter på markedshage.no og legges ut i våre grupper på facebook;

Nettverk for markedshager i Oslo, Akershus, Buskerud og Østfold (gruppe)

Markedshager i Norge (gruppe)

 

Publisert 03.09.2024