Nytt foredlingskurs i høst - webinar
Økologisk foredling av grønnsaker fra markedshagen - et kurs over to kvelder med praktiske øvelser i mellomtiden, på eget kjøkken. NOFIMA gjentar dette nyttige og populære kurset, som gjør at du kan være hjemme og bruke dine egne grønnsaker som råvarer i kurset. Påmeldingsfrist 14. oktober.
Temaer som blir tatt opp på kurset er:
- foredling av grønnsaker
- hvordan oppnå trygge og gode produkter
- teori/prinsipper bak fermentering
- sylting og tørking
- utstyr, mattrygghet og målemetoder knyttet til disse foredlingsteknikkene
Innhold
- med forbehold om endringer:
Trinn 1. Webinar 21. oktober 2024, kl 19-21:
fermentering og sylting av grønnsaker. Hvordan + viktige ting å tenke på mhp. mattrygghet og holdbarhet.
Trinn 2. Vi øver på kjøkkenet hjemme med egne grønnsaker
teste ut ulike teknikker : fermentering av kål (sauerkraut) eller sylting av f.eks. rødbeter
Trinn 3. Webinar 4. november 2024, kl 19-21:
- Erfaringsdeling og mer teori med Nofima
- Erfaringsdeling etter testing hjemme + måling av pH og tørking