IDÉ: Sesongkokeboka under øko-uka 2024
Utgivelse av sesongkokeboka fra norske markedshager, er en flott mulighet og utgangspunkt for et lokalt arrangement under ØKOUKA 2024 (okouka.no) - i uke 38 i år. Vi oppfordrer dere som driver en markedshage eller et andelslandbruk om å lage et eget arrangement under Økouka, når kokeboka er rykende fersk! Den lanseres også i uke 38.
Sammen med Sesongkokeboka kan du blæste om:
- vise fram muligheten norske grønnsaker gir som hovedingrediens i et måltid med en inspirende oppskrift fra sesongkokeboka
- tilby cook-along med oppskrifter og en lokal kokk, som lærer bort tips og triks om tilberedning av grønnsaker
- egen hage og produksjon
- å selge egne grønnsaker
- å selge en sesongkokebok med fortjeneste til egen bedrift
Hva er Sesongkokeboka?
Sesongkokeboka blir gitt ut av Bondens marked og prosjektet Robust småskalagrønt. Denne kokeboka blir et verktøy for både gartnere og kunder, siden den er delt inn etter sesong og råvarer. Den har en mengde smakfulle oppskrifter, og blir et matlagingsverktøy i møte med sesongene.
Forfatter av boka er Elisabeth Fagerland som til daglig driver markedshagen, Grønt frå Grindal i Rennebu. Hun er utdannet innen kommunikasjon, mat og økologisk landbruk med en bachelor i gastronomi. Rune Døli er designer for boka som skal utgis på Skald forlag. Rune har vunnet priser for sine arbeider, blant annet for «Årets vakreste bok» i 2012 og 2017. Dette blir en kokebok vi alle kan være stolte av.
Hva kan du tjene?
Som småskala grønnsaksprodusent kan du forhåndsbestille boka og få den til rabatert pris. Ved bestilling av over 5 bøker får du også gratis frakt og kan få en pen fortjeneste på 40% når du videreselger boka. Bestillingsskjema finner du i denne lenken.
EKSEMPEL:
- Utsalgspris er ca 500 kr. Du kjøper inn boka til ca 300 kr + moms
- 375 kr per stk inkl moms
- 5 bøker vil totalt koste 1875 inkl moms
Oppskrifter på forhånd
Om du bestiller 5 bøker eller mer vil du på forhånd få tilsendt 5 utvalget sesongoppskrifter tenkt til bruk i september. De sendes ut ca. 15. august slik at du kan forberede en servering og promotering av arrangementet ditt.
Forberedelser
Siden dette er ideer til bruk og som kan promoteres via Økouka må du ha et økologifokus på arrangementet.
- Bestill kokebøker via skjemaet i denne artikkelen
- Ta kontakt med Økouka i ditt fylke og meld inn arrangementet ditt slik at det blir en del av ditt fylkes og den nasjonale markedsføringen.
- Ta kontakt med noen av de du ønsker å samarbeide med, for planlegging og gjennomføring til deres felles interesse.
- Markedsfør og inviter til arrangement via dine kanaler.
Om du ikke ønsker å lage et eget arrangement kan du selvfølgelig også bestille kokebøker til rabatert pris og selge dem sammen med grønnsakekene dine på markeder og i gårdsbutikker, da også til samme prisen med en pen fortjeneste.
Grip muligheten og lykke til med forberedelser og gjennomføring av ditt arrangement!