Bedriftsnavn

Finn et godt bedriftsnavn som klinger bra. Det må være kort og si hva du selger og hvilke verdier du står for. 


Hva skal "barnet" hete?

Navnet bør være gjennomtenkt, siden du vil bruke det i både organisasjonsnummer og all kommunikasjon fra bedriften.Sjekk gjerne at bedriftsnavnet du velger, kan kjøpes som et domene (sjekk på norid.no) og ikke finnes allerede på Facebooksider og Instagramsider. Hva er ledig og hva er tatt av andre? Det er upraktisk å havne som nr. 5 på lista over gårder eller bedrifter som har samme navn.

Noen velger gårdsnavn, sammen med noe som kan assosieres med bedriftens produkter, for eksempel Avdem gardsgrønt eller Grønt frå Grindal. Andre vil kanskje inkludere mer regionale navn for å hjelpe kundene til å forstå hvilket område de dekker for levering: Ål markedshage.

Bli inspirert ved å gå inn på kartet over markedshager i Norge: Finn 3 ulike gårder og finn ut hva du liker og ikke liker, slik at du selv blir mer bevisst om dine egne valg. Se gjerne sammen med en venn eller kollega og diskuter!


Alle gode ting er tre

Husk at du bare har ca 3 sekunder til å fange oppmerksomheten til kunden og få den til å lese videre! Bruk tid på å lage en kort introduksjonstekst om bedriften din, gjerne 2-3 setninger, som du bruker innholdet fra når du skal presentere bedriften din muntlig også. Tenk at du skal kunne presentere din bedrift i løpet av en heistur på 3 etasjer (30 sekunder)! Denne teksten kan du gjenbruke på sosiale medier, nettsider, når du blir bedt om å sende tekster til festivaler osv.

Finn 3 gode bilder som du kan bruke til mye: Grønnsaker i søkelyset, portrett av deg/dere som driver og et bilde med markedshagen/gården. Sørg for at du har både høyde-og breddeformat på bildene.

Oppsummert som huskeregel: 3-30-3

3 sekunder for å fange oppmerksomhet

30 sekunder for å fortelle om bedriften og hva du vil selge

3 minutter (men trolig kortere tid) som du kan få kunden din til å være på nettsiden eller på SoMe