Webinar - potet fra jord til bord
Velkommen til kurs om økologisk potetproduksjon og økt lokal verdiskaping! Du vil få verdifull innsikt fra erfarne rådgivere innen økologisk potetproduksjon. Vi får møte en småskala produsent med lang erfaring fra potetdyrking, og en stjernekokk som vil ha mange flere lokale råvarer inn i kjøkkenet sitt. På Teams formiddagen onsdag den 4. desember - gratis, men med påmelding.
Påmelding
PROGRAM
Kl. 10.00 Velkommen!
Anniken Fure Stensrud, Norsk senter for økologisk landbruk (NORSØK)
Anniken leder prosjektet Lokalmat Møre og Romsdal, en treårig satsning hvor målet er økt produksjon og omsetning av lokalproduserte råvarer, ved økt samarbeid mellom bønder og kokker.
Kl. 10.10 Dyrking av økologisk potet
Kari Bysveen, Norsk Landbruksrådgiving (NLR)
Kari Bysveen har i mange år jobbet med jordhelse, fangvekster og dyrking av økologiske poteter og grønnsaker. Hun vil fortelle om hvordan man kan oppnå optimal potetavling før tørråta slår til, med fokus på tiltak som lysgroing, vekstskifte og andre dyrkingsteknikker
Kl. 11.00 Potetdyrking i Møre og Romsdal
Maud Grøtta, Norsk Landbruksrådgiving (NLR)
Maud Grøtta er en erfaren rådgiver innen økologisk landbruk, grovfôr, jord og småskala grønnsaksproduksjon, og er en viktig ressurs for landbruksnæringen i regionen. Maud vil fortelle om jordsmonnets rolle for potetdyrking i fylket og hva NLR kan tilby av tjenester.
Kl. 11.15 Pause
Kl. 11.30 Erfaringer med dyrking og salg av økologisk potet
Solveig Haglund, produsent Oppistua Øye
Solveig driver Oppistua Øye i Surnadal og har flere års erfaring med småskala dyrking og lokal omsetning av økologiske poteter. Hun vil gi et innblikk i sine erfaringer, spesielt knyttet til sykdommer, sortsvalg, vekstskifte og hvordan hun har skapt gode lokale salgskanaler for sine produkter.
Kl. 11.50 Kvalitet og bærekraft:
Hva ser kokken etter i poteten? Christopher Schønefeld,
kjøkkensjef, Juvet Landskapshotell
Christopher Schønefeld er en anerkjent kokk med dyp lidenskap for lokale råvarer. Som kjøkkensjef ved Juvet Landskapshotell jobber han daglig med å fremme bærekraftige matvalg. I dette innlegget vil han dele hvilke kvaliteter han ser etter i poteten, og hvordan han bruker poteter i sine sesongbaserte menyer. Han vil også komme inn på hvordan historiefortelling rundt lokale råvarer kan gi en ekstra dimensjon til matopplevelsen og hvordan et nært samarbeid mellom produsenter og restauranter kan styrkes for felles suksess.
Kl. 12.10 Spørsmål og diskusjon
Kl. 12.20 Oppsummering og avslutning
Anniken Fure Stensrud, Norsk senter for økologisk landbruk
Vi håper webinaret er til nytte og inspirasjon!
Påmelding
Prosjektet er støttet av Møre og Romsdal Fylkeskommune