Markdag på Leknes 1. sept

Nettverket LoVe Food ønsker varmt velkommen til markdag hos Polarhagen og Holand Gård søndag 1. september klokken 11-15 på Leknes i Lofoten.

Foto: Kristin Sørensen / NLR.

Velkommen til markdag hos Polarhagen og Holand Gård

Nettverket LoVe Food ønsker varmt velkommen til markdag hos Polarhagen og Holand Gård søndag 1. september klokken 11.00-13.00.

PÅMELDING

Pris: 250,- inkl servering.
Oppmøte Voieveien 180, 8370 Leknes innen klokken 11.00

PROGRAM

Markdagen starter hos Polarhagen klokken 11.00 og der vil vi få høre historien fra Parsa og Lisa om oppstart og drift ved to ulike lokasjoner i Vestvågøy. Årets sesong får vi høre om og se med egne øyne i den bugnende grønnsakshagen.

Hos Polarhagen blir det servert hjemmelaget brød og pålegg, samt kaffe og te.

Klokken 13.00 setter vi retning mot Holand Gård, Holandsveien 98, 8370 Leknes. Her vil Elisabeth presentere gården og hvordan de kombinerer produksjon av melk og potet i sin drift. Vi tar oss en runde i potetåkeren - vi skal se på ulike sorter, knollansett, skallkvalitet og hva som oppleves bra og dårlig i årets sesong.

Markdagen avsluttes klokken 15.00.

Om Polarhagen

Polarhagen Lofoten ble etablert i etablert i 2019 på en et måls stor eiendom på Ner-Voll i Vestvågøy.

Drifta ble etablert med ren og velsmakende mat som mål og et ønske om å oppnå en dypere forståelse for prosessene som finner sted i jorden, i plantene og i oss mennesker. I desember 2022 fikk de kjøpt drømmegården på Voie og de har nå 170 dekar å boltre seg på. De er i gang med å pusse opp låven og gjør den om til produksjonsrom og et 180 kvadratmeter stort drivhus.

På Polarhagen følger Parsa og Lisa naturens rytme og benytter tradisjonsrike gartnerteknikker, ispedd nye innovative innslag. For dem er biologi er sjefen, og ren mat lønna.

Hjemmesiden til Polarhagen (der finner dere lenke til Facebook + Instagram) 

Om Holand Gård

Elisabeth Holand er gårdbruker på Vestvågøy, og på om lag 100 dekar dyrkes det nærmere 200 tonn matpotet, hovedsakelig mandel. I tillegg til å være storprodusent av potet, produseres det 300 tonn melk og flere tonn kjøtt i året. Gården er familiedrevet med tre generasjoner sterkt involvert i drifta.

Holand Gård selger sine poteter gjennom Gartnerhallen og samvirket, men har også en økende privat kundebase lokalt, spesielt gjennom direkte salg på sosiale medier. Elisabeth Holand ser stor verdi i å styrke den lokale merkevaren, med fokus på å øke salget av gårdens produkter i nærområdet.

Elisabeth Holand har markert seg som en dyktig og engasjert bonde, og hun ble kåret til Årets Unge Bonde i Norge i 2011.

Holand gard (facebook) 

Pris per deltaker er 250,-.

PÅMELDING

Publisert 22.08.2024
Dato:
1. september 2024 11:00 - 15:00
Sted:
Leknes - se adresser i programmet
Arrangør:
Norsk landbruksrådgiving - nord
Målgruppe:
Alle som driver småskala grønnsaksproduksjon for salg, eller har deltatt på Grønnsaksskolen i Nord-Norge

Kontaktperson Tina Schmaucks, rådgiver i Norsk landbruksrådgiving